Elvira Bonačić Sargo, modna kolumna: “Visoke čizme za ultra zavodnice”

 

 

 

ebs2

 

Gležnjače i visoke čizme

 

Modno osviještene cure i žene zasigurno, uz ostalo, pomno prate dvije stvari: modne editorijale i(li) ovih jesenskih dana televizijske nastupe Zorana Vakule, našeg najpopularnijeg meteorologa. Za ovo prvo ne treba dodatno pojašnjenje, a Vakulu, možemo pretpostaviti, slušaju iz jednog, jedinog razloga: čim ‘meštar od vrimena’ najavi odlazak kišnih oblaka i dolazak sunca, naše modno osviještene junakinje isti tren posegnu u ormar. Tako je dovoljno za sunčanih dana prošetati splitskom „špicom“ pa se na Splićankama može zamijetiti koji je dio odjeće ili obuće ovosezonski ‘in’.

 

 

A u ovoj našoj priči riječ je o gležnjačama i visokim čizmama, koje se, isto tako, ako držite do sebe, mogu nositi u velikom stilu.

Jer, obuća, govorimo o gležnjačama, koja na prvu izgleda kao iz prošlih vremena ponovno plijeni pažnju, donosi šarm prošlosti, strogih linija i dašak ekstravagancije, a ipak je nekako seksi. Ova je cipele mješavina muškog i ženskog stila. Svjesni smo da se modni trendovi velikom brzinom mijenjaju, ali srećom neki se komadi odjeće i obuće vraćaju, tako smo se ove sezone vratili u sedamdesete godine (boho stil), u kojima prevladavaju gležnjače od brušene kože.

 

slika-6

 

Trend je smeđa boja, s resicama, siva, te burgundy, boja vina, koja je ove jeseni jako popularna, zlatne, srebrene, uzorci svih vrsta, otkačeni modeli… Ionako modna pravila postoje samo da bi se kršila. Njih možete nositi samo na suknje iznad koljena ili maksi haljine, inače skraćuju figuru kada bi ste ih obukli na midi haljinu, ako su izrađene od svjetlećeg materijala mogu dobro poslužiti i na glamuroznoj večeri.

Prvo vam, jasno, moraju biti udobne. Zato odaberite četvrtaste blok-pete i ravnih potplata kako bi ste izdržali dan. Možete ih nositi na sve odjevne kombinacije, traperice, tajice, minice, hlače u boji, haljine….

 

 

Također budite zavodljive i u visokim čizmama, koje uz bok prate gležnjače, na putu prema kasno jesenskim i zimskim danima. Ultra udobne čizme preko koljena nisu rezervirane samo za dugonoge modele koje gledate na pistama, već mogu biti i vaš izbor. I niske cure mogu nositi ovakve čizme, samo ih moraju prilagoditi svojoj građi. Birajte čizme koje ne sežu previsoko te ih kombinirajte s jednobojnim kombinacijama.

 

 

Ove čizme, kao i njihove ‘sestre’ gležnjače, jako dobro se sljubljuju s istim onim odjevnim predmetima koje sam maloprije spomenula, odnosno sa svime što vam je drago, oku ugodno, funkcionalno…

Za kraj, ne moram vam govoriti da ih u ormaru ove jeseni morate imati, jer vjerujem da ih tamo već imate…

 

 

Elvira Bonačić Sargo

Fotografije: E.B. Sargo i Pinterest

HeraZnanje

 

 

Ako sadržaj nalazite vrijednim čitanja, lijepo vas molimo da nas podržite FB Like klikom