Upoznajte Clodagh

 

ClodaghBedRoom640x2804

„Postići da nam dom pruža potporu daleko je značajnije nego dobro izabrati materijale. On mora izražavati naše složene ljudske potrebe. Naš odnos prema mjestu i stvarima nije statičan već živ sa stalnom izmjenom energije. Domovi moraju biti duboko osobni i osvajati mirnom ljepotom. On osim što slavi naše kvalitete, pomiruje osobno i profesionalno, motivira i smiruje mora nas i održati – Clodagh

 

portret-clodagh1

“Kada otvorite vrata svoga doma on vas mora toplo pozdraviti. Vaš dom je vaša dadilja”

To su riječi Clodagh, jedne od danas najutjecajnijih osoba današnjice u svijetu dizajna. Imala je sedamnaest godina kada se počela baviti dizajnom te predstavljati isključivo svojim imenom Clodagh.

U ovoj godini njen dizajnerski brend slavi tridesetu obljetnicu rada ovjenčan najvećim priznanjima struke, društva i ljubiteljima dizajna.

 

Clodagh je dizajner internacionalnog značaja
Radovi ove Irkinje, koja je sjedište svog brenda smjestila u NOHO četvrti Manhattna, nalaze se u čak 90 zemalja a dizajnirala je hotele, odjeću, kozmetiku, spa centre, namještaj, rasvjetu, tekstil, sagove, lječilišta, javne prostore…..

„Dom ne može biti uistinu lijep ukoliko istinski ne funkcionira u skladu s onim tko smo“

– napisala je u svojim dvjema, planetarno uspješnim knjigama o dizajnu- „Your Home, Your Sanctuary“ i „Total Design: Contemplate, Clense, Clarify and Create Your Personal Spaces“.

Clodagh640x250

 

Dom kao utočište

Clodagh dizajnira za sve, smatrajući da je utočište potrebno svima, pa predlaže da kod uređenja doma najveću važnost date krevetu, udobnom i zdravom madracu koji će vam osigurati miran san. Zatim pažnju posvetite velikom obiteljskom stolu za objedovanje koji će poticati okupljanja obitelji i prijatelja.

ClodaghDB640x300

 

“Dizajn i arhitekturu ne zamišljam samo kao zasebnu disciplinu nego i kao sredstvo pomoću kojeg zacjeljujemo i ojačavamo duh, jednako kao i tijelo – Clodagh

 


naslovnica-knjige-dom-svetišteDom je za prisnost
Predlaže klupe a ne stolice, jer klupa potiče prisnost i zbližava one koji za stolom sjede. Predložiti će vam i šalice za čaj bez ručke kako bi imali prisniji kontakt s onim što unosite u sebe. Kao i da svjetiljku u spavaćoj sobi programirate tako da potiče vašu senzualnost.

Clodagh- zeleni dizajner
Omiljena je i poznata kao „zeleni dizajner“. U Irskoj u Doonleg dizajnirala je White Horses Spa, koji su proglašeni su najljepšim spa na svijetu.

 

Okruženje prirodom
Clodagh je posebna jer se s pažnjom odnosi prema prirodi pomno pazeći da prirodni elementi zemlje, zraka, vode i vatre, koji su u nama i oko nas, postoje u harmoniji. Inovatorica je u primjeni Feng Shui, Chromoteraphy i Biophili, ekoloških materijala koji strukturom utječu na sva ljudska osjetila

Clodagh Živi u NY u braku s fotografom Daniel Aubry a oboje su angažirani humanitarci koji sudjeluju u nizu dobrotvornih akcija što im je donijelo i niz društvenih priznanja.

 

Značaj i trag Clodagh
Clodagh nema elitistički pristup, niti životu niti dizajnu. Pravila dizajna koja je ustanovila dostupna su svima

http://www.clodagh.com/

HeraZnanje

 

 

Ako sadržaj nalazite vrijednim čitanja, lijepo vas molimo da nas podržite FB Like klikom