Više od stotinu nobelovaca mole: “Zaustavite kampanju protiv GMO!”

 

Greenpeaceu je upućeno pismo, koje je potpisalo više od stotinu dobitnika Nobelove nagrade, u kojemu se traži zaustavljanje kampanje protiv genetski modificiranih usjeva.

Naime, Nobelovci kažu da GMO može biti izvor hrane, koji bi mogao spasiti ljude u najsiromašnijim dijelovima svijeta. “Pozivamo svjetske vlade da odbiju kampanju Greenpeacea protiv hrane poboljšane biotehnologijom. Učinite sve što možete kako bi farmeri što prije imali pristup svim sredstvima moderne biologije te na sjemenu koristili biotehnologiju”, stoji u pismu.

 

Nobelovci smatraju da protivljenje GMO-u, koje je utemeljeno na dogmi i emocijama, mora biti zaustavljeno. “Koliko siromašnih mora umrijeti prije nego što to počnemo smatrati zločinom protiv čovječnosti?”, pitaju se Nobelovci.

 

Osporili su da genetski modificirana “zlatna riža” može dovesti do smanjenje razine vitamina A, što bi posljedično uzrokovalo sljepoću ili smrt kod male djece iz siromašnih dijelova svijeta. “Greenpeace se žestoko protivi Zlatnoj riži, koja bi mogla smanjiti ili čak eliminirati većinu bolesti koje uzrokuje nedostatak vitamina A”, stoji u pismu.

Najnovija su istraživanja pokazala da konzumacija GMO hrane nije štetno po ljudsko zdravlje.

Kompletan popis nobelovaca koji su potpisali pismo pogledajte ovdje.

 

Izvor: http://znanost.geek.hr/clanak/nobelovci-apeliraju-zaustavite-kampanju-gmo-a/#ixzz4D9IUIQ1G

HeraZnanje

 

 

Odgovori

Ako sadržaj nalazite vrijednim čitanja, lijepo vas molimo da nas podržite FB Like klikom