Viktorija: “Bijeg”

 

 

Bijeg

 

Prilaziš mi s leđa, čujem ti korak pa osjetim dah. Grliš me i zatvaraš krug, naš krug nježnosti, topline i ljubavi. Spuštaš mi usne na vrat. Haljina mi je lijepa, crvena, s dubokim izrezom na leđima, baš onako kako voliš. Činiš da se osjećam tako ženstveno i poželjno. Počinje ples. Vrtim se u tvom naručju uz zvuk valcera. Prekrasna glazba. Ispravljam leđa i gledam te. Oči su ti tamne. Vatrene. Zgodan si. Moj muškarac. Vodiš me preko cijele dvorane. Volim te, upijam tvoj dah, miris, volim način na koji plešeš i sigurnost koju osjećam u tvom zagrljaju. Kao da vodimo ljubav na tom podiju. Cijela dvorana samo za nas. Preko tvog ramena vidim kako nas gledaju s divljenjem. Pristajemo jedno drugom. Dvoje zanesenih koji ne primjećuju i ne osjećaju ništa osim sebe samih.

– Ostavit ćeš me. Jednog dana ćeš samo otići . -Nikad. – Hoćeš. Ljubav prođe. – I život prođe pa zato ne odustaješ od njega. Ali kad to govoriš ti prvi odustaješ od nas. Čega se bojiš? Izdaje, boli? Štitiš se odustajanjem. Razgovaraj sa mnom. – Drugi put. – Povlačiš se jer nisi iskren. Nešto kriješ od mene, nešto važno. Osjećam to cijelo vrijeme. – Pametna si. Kako do sada nisi otkrila ako nešto krijem? -Nisam. Čovjek bude glup kad je zaljubljen. Barem ja. Mislim samo na ono lijepo među nama. Ako postoji problem, riješit ćemo. – Nije tako jednostavno. – Vrijedi se boriti. Ako oboje vjerujemo u to, uspjet ćemo. – Misliš? – Sigurna sam. Molim te, ne ostavljaj me samu ni kad valcer utihne. Znam da hoćeš, takav si i ne mogu to podnijeti. Mrzim tu tvoju osobinu. Htjela bih… samo da glazba ne prestane…

Ali prestala je i sa zadnjim taktom pobijedilo je ono tvoje drugo JA. Ostavio si ti mene da budeš prvi, da budeš pobjednik. Nisi se čak potrudio objasniti. Znam da te puno muči puno toga , ali po tome se ne razlikuješ od milijuna drugih koji se ne odriču nježnosti i lijepih osjećaja. Ti se odričeš, nevjerojatnom snagom amputiraš onaj dio sebe koji je spreman voljeti da ne bi ispalo da si slab. Zato živiš sam , u polutami, prazan, ali siguran da te nitko neće povrijediti. I neće. Imaš ti sebe. Drugi ti neprijatelj ne treba.

 

Viktorija

Foto: Pinterest

HeraZnanje

 

 

Ako sadržaj nalazite vrijednim čitanja, lijepo vas molimo da nas podržite FB Like klikom