Žare Batinović: “Oliver, mrzija san ga ka pasa, kad tamo 7,003,151 pregleda!”

 

 

OLIVER I JA

 

Činjenica ja da je on bija čovik kojeg san ono baš mrzija ka pasa. Devedesetih je pokušava doć do spota al bi ga sa takvim užitkom odjebava da nije zna šta ga je strefilo. Miljon njegovih kolega me godinama kljucaju i seru i gade po njemu. A ja lika nikad nisan upozna a najbliže šta bi ga vidija je bilo na bini na festivalu. Al to meni nije bija problem da ga zamrzim. Jer su mi ljubomorni, jadni netalentirani likovi tako rekli. Jebiga, učiš stalno u životu.
Jednom nas 4-5 se zapije u Acija. I on je tu. Nema ništa gore nego kad se zavidaš u podne. Mene koji je na kavama do mraka pomete da nisan zna kako se zoven. I đubre Oliver to ubere i uleti mi ono uz zagrljaj; „Pederu aj oš mi radit spot?“ A ja izbijen ka da san na svadbi u Kusturičinom filmu deren se „Naravno jebate. Pa al to već nismo snimili“. I ništa. Za koju uru svak je odtetura svojim putem. Bez cilja naravno. Prođu dva dana i ja se opet tamo muvan. I naletin na Olivera. A on sa deset metara „Kad snimamo.“ „Jebate šta snimamo?“ „Pa ne seri, jesi mi nikidan obeća. Al si posta peder.“ „Ja tebi obeća? Jebeš me na ništa.“ Uglavnom alkohol me košta glave.

 

 

 

Snimamo. Na skalama isprid crkvice na Marjanu. Sidnem ga i pustim mu tri puta plejbek po trećinu pisme svaki put. Snimin to za šest minuta i kažem; „Super. Gotovi smo, ajmo doli proslavit.“ Moj snimatelj počne nosit kameru u auto. Ja sidnem na zidić i zapalim. Oliver se nije maka s pozicije di je bija. Osvrće se i u po glasa govori meni ka da ga niko ne čuje. „Jel ovo skrivena kamera?“ Jebate dokle paranoja seže. Nije moga virovat da je snimanje gotovo u sekund. Odma me zavolija jer ga nisan razvlačia dan dva. Ovako mu je bilo skoro u svim spotovima i ja san njegov idol. Čovik s kojim je najbolje i najopuštajuće radit. Izgleda ka da smo na kavi. Njega nije briga više nego mene i to je to. Ovdi kako ga nisan zna i ništa, osim da je ka faca, san bija oprezan i udrija na sigurno. Posli san ga uvuka u teške pink floyde. Tu smo pisali povijest. Gledan sad, posli miljon godina i vidin 7,003,151 pregleda, jebate led da te jeba. Nije sve potonilo.

Spot: Mario Jelavić kapetan lađe. Renato Stefanović, uloga. Boris Poljak kamera. Ruta snimanja: Split-Hvar-Vis pa natrag. Dva dana. 2000 eura buđet. Ja san kralj svih redikula galaksije. 90% spotova san snimija s jednim čovikom. Nas dva ka Lolek i Bolek. Oću asistente, frizere, šminkere, rasvjetu, i starlete naravno. Hvala.

 

 

 

Žare Batinović

Foto: Ž.B.

HeraZnanje

Ako sadržaj nalazite vrijednim čitanja, lijepo vas molimo da nas podržite FB Like klikom